Artikelen

Hieronder ziet u het nieuwste artikel van Visie Van Kinderen. Daarna ziet u oudere artikelen.

Laurentien Van Oranje en haar rol bij Number Five

Heel veel mensen willen de wereld beter maken, iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Zo denken rijke directeuren dat met het negeren van klimaatverandering vele euro’s bespaard worden en denken anderen dat als bepaalde mensen er niet zijn de wereld er ook beter van wordt. Dit klopt natuurlijk niet. Wat wel klopt is dat Laurentien van Oranje de wereld effectief verbeterd, als Laurentien denkt dat iets beter kan, gaat ze daar volledig voor. Het is dat ook niet gek dat ze meerdere initiatieven achter haar naam heeft staan; waterspaarders, Raad van Kinderen, Number five, stichting lezen en schrijven en de Missing Chapter Foundation.

Laurentien is een prinses, maar ze gedraagt zich gewoon normaal. Zelf vind ik het belangrijk dat iedereen gehoord wordt, ook kinderen. Laurentien vindt dit ook. Zo zijn we in contact gekomen. Ik heb haar ontmoet bij de Missing Chapter Foundation en vanaf het eerste moment wist ik ze daar de wereld echt verbeteren! Dit gevoel had ik ook bij Number five, een andere stichting van Laurentien. Hier heb ik stage gelopen.

Number five is er van overtuigd dat moeilijke vraagstukken alleen opgelost kunnen worden als alle deelnemers van een dialoog gelijkwaardig zijn. Kinderen zijn daar een goed voorbeeld van. Laurentien inspireert mij altijd heel erg, ik ging daar altijd blij weg en ik had honderden ideeën. Laurentien is een heel bijzonder persoon. Ze is een persoon die vragen stelde aan iedereen, iemand die echt luistert als je iets verteld. Daarom is ze zo goed in het leiden van dialogen. Number five brengt mensen bij elkaar door middel van dialogen. Ze laten je echt luisteren naar mensen naar wie je normaal eigenlijk niet zou luisteren.

Number five is geen stichting met stropdassen, het is geen stichting die geld wilde verdienen. En het is ook geen stichting waar mensen weg moeten. Het voelde niet eens als een stichting, het voelde als een groot huis waarin allemaal mensen samenkomen. Waarin iedereen mee mocht doen. Met meer dan 20 kamers, een grote tuin en heel veel inspirerende mensen leek Number five een grote familie, een familie die de wereld verbeterd , echt verbeterd!

-Lars Westra-

Het recht op een stem, een toekomst en een kans.